+31 (15) 80.80.147 info@umecom.nl

Zeefdruk (6/45) – Oerossen II (Hans Heijman / 1995)

295,00

Beschrijving

AFGEPRIJSD! Zeefdruk (6/45) van Nederlandse schilder Hans Heijman*, getiteld 'Oerossen II' uit 1995. Signatuur: rechtsonder. Staat: zeer netjes! We hebben meer Kunst, maar ook (antieke) Meubels, Klokken, enz.: bekijk meer advertenties. Afm. incl. Lijst (B x D x H) ca. 92 x 4 x 81 cm. Vraagprijs, bieden vanaf €225.

Verbum: hans, heijman, heyman, heijmans, heymans, zeefdruk, litho,
grafiek, oer, os, ossen, oeros, oerossen, oerteken, oertekens, landschap

Locatie: Delft. Verzenden/ bezorgen binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] - onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed - bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.


Hans Heijman (1951) Het werk van de in Zaltbommel wonende en werkende Hans Heijman is divers van aard. Hij gebruikt niet alleen meerdere technieken, waaronder: schilderen, etsen, tekenen en het vervaardigen van hout beschilderde beelden. Ook in de vorm kan hij meerdere wegen bewandelen. Hoewel hij veelal figuratief werkt kan hij ook de grensgebieden tussen figuratie en abstractie verkennen. Het landschap, het leven zelf met al zijn zintuiglijke ervaringen zijn een bron van inspiratie voor deze veelzijdige kunstenaar. Hans Heijman noemt zichzelf een doener, een ambachtsman, en heeft sterk de behoefte zijn ervaringen om te zetten in beelden om al doende uitdrukking te geven aan zijn leven.

Tijdens de handeling ontstaan veelal de ideeën. Lijnen, vormen en kleuren roepen weer andere invallen op. Immer op zoek naar ordening, harmonie, balans en compositie. Vorm geven aan een wereld waarin je als mens en kunstenaar leven kunt. En daarboven hangt onmiskenbaar de muziek. De laatste jaren houdt hij zich voornamelijk bezig met tekenen en schilderen. De schilderijen ontstaan vaak naar aanleiding van tekeningen. Schilderen is direct. Verf op de kwast en handelen. Dit in tegenstelling tot het maken van grafiek wat veeleer een indirecte handeling is. Zijn beelden worden veelal bevolkt door mensfiguren in imaginaire ruimtes en landschappen, waar onder boven kan zijn. Ver weg, dichtbij. Waar licht donker kan zijn en waarheid verbeeldingskracht.

Extra informatie

Afmetingen 92 × 4 × 81 cm