+31 (15) 80.80.147 info@umecom.nl

Olieverf op Doek / L’Arboc Spanje (Jan Ouwenbroek)

595,00

Beschrijving

AANBIEDING! Olieverf op Doek met een Spaanse Abstracte Voorstelling van Jan Ouwenbroek*. Signatuur: rechtsonder. Staat: zeer Netjes! Afm. (B x D x H) ca. 104 x 4 x 78 cm. We hebben meer van Ouwenbroek, maar ook vele anderen en Antiek, Klokken, Beelden, enz: bekijk meer advertenties. Vraagprijs, bieden vanaf €450.

Verbum: jan, ouwenbroek, oudenbroek, maassluis, maasland,
schilder, olie, olieverf, doek, linnen, canvas, acryl, verf, acrylverf,
spaans, spaanse, huis, huizen, landschap, steen, stenen, españa

Locatie: Delft. Verzending binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] - onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed - bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.


Jan Ouwenbroek* (Maasluis- 7 juli 1927) Op twaalfjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste teken- en schilderlessen bij de dames Van der Doll en later van Johann Oberreiter aan de Gemeentelijke Nijverheids Avondschool. Hier ontwikkelde hij zich tot een gewaardeerd schilder met een passie die een leven lang zou duren.

Aanvankelijk bestond zijn werk voornamelijk uit stads- en dorpsgezichten, boerderijen, stillevens en landschappen, veelal geschilderd in en rond Maassluis. Vanaf midden jaren ’60 bezocht hij Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Spanje. Deze landen boden nieuwe inspiratie. In die tijd is hij ook in acryl gaan werken.

Het liefst schildert hij direct in de natuur, om daarna in zijn atelier het werk af te maken. Later is hij zich meer gaan toeleggen op het maken van abstracte materieschilderijen. Met acrylverf en medium, zand, gaas, touw en afvalmaterialen componeerde hij ze.

Ondertussen is Jan meer dan 90 jaar oud, schildert nog dagelijks met hart en ziel en koestert de afwisseling van de technieken die hij zich eigen heeft gemaakt en is erelid van de Stichting Maassluise Kunstenaars. Voor zijn bijdrage aan de cultuur in Maassluis is hem destijds de Culturele Prijs Maassluis uitgereikt.

Extra informatie

Afmetingen 104 × 4 × 78 cm