+31 (15) 80.80.147 info@umecom.nl

Aquarel / Monotipo – Niño y Sandias (Valbuena / 1992)

395,00

Beschrijving

AANBIEDING! Aquarel / Monotipo (één maal gemaakt) van de Mexicaanse kunstenaar Eduardo Nuñez Valbuena*, getiteld 'Niño Y Sandias'. Expressionistisch en kleurrijk. Signatuur: N/A. Staat: netjes (geen Glas). Afm. incl. Lijst (B x D x H) ca. 50 x 2 x 70 cm. We hebben meer Kunst, Meubels, Klokken, enz. Vraagprijs, bieden vanaf €300.

eduardo, eduard, nunez, valbuena, aquarel, monotipo,
abstract, kind, meloen, poes, kat, roze, rose, mexico, mexicaans

Locatie: Delft. Verzenden/ bezorgen binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] - onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed - bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.


Eduardo Nuñez Valbuena* (Geboren: 1956, Mexico City). Valbuena studeerde af aan de Nationale School voor Schilder- en Beeldhouwkunst "La Esmeralda" in Mexico-Stad en studeerde Architectuur en Industrieel Ontwerp aan de Nationale Autonome Universiteit van Mexico. Hij heeft twee beurzen gekregen, een van de Italiaanse regering en de andere van het Italiaans-Latijns-Amerikaanse Instituut van Rome van 1978 tot 1981. Hij voltooide een postgraduaat in Beeldende Kunst aan de Academie voor Schone Kunsten in Florence, Italië en een specialisatie cursus keramiek aan de Porta Romana School of Art in Florence. Van 1996 tot 1998 verhuisde hij samen met een reizende tentoonstelling naar New Delhi, India, waar hij culturele activiteiten ontplooide met de Mexicaanse ambassade in dat land.

Hij produceerde prototypes van decoratieve objecten van 1982 tot 2005 voor de Mangani-porseleinfabriek in Sesto Fiorentino / Italië, evenals een reeks designlampen voor de Banci-fabriek in Calenzano. In 2006 richtte hij de Cuernavaca-workshop op waar hij kenmerkende keramiek en stalen sculpturen produceerde. Hij heeft meer dan 30 persoonlijke tentoonstellingen gemaakt in Italië, Portugal, België, Frankrijk, Duitsland. De show "QUINTO SOL", om de 500 jaar van de verovering van Amerika te herdenken, gepresenteerd als onderdeel van de culturele activiteiten van Mexico in Italië, Portugal en België en de tentoonstelling "CÓDICE SUMMA CIVITAS" in Mexico en later in het rondzwerven door verschillende steden in India en Italië, is het ook de moeite waard om zijn deelname aan de Biënnale van Venetië en aan de Osaka Triënnale in Japan te vermelden als vertegenwoordiger van zijn land. Momenteel woont en werkt hij in Mexico.

Extra informatie

Afmetingen 50 × 2 × 70 cm