+31 (15) 80.80.147 info@umecom.nl

Olieverf op Doek / Vogel in Rood (C. Molenkamp / 2003)

4.990,00


Beschrijving

Olieverf op Doek: 'Vogel in Rood' van Charlotte Molenkamp* uit 2003. Signatuur: linksonder. Afm. incl. Lijst (B x H x D) ca. 120 x 4 x 130 cm. Schilderij is zeer netjes! We hebben meer Kunst, maar ook (antieke) Meubels, Klokken, Beelden, e.d.: bekijk meer advertenties. Aanschaf-/ taxatiewaarde €10.000. Vraagprijs, bieden vanaf €4.000.

Locatie: Delft. Verzenden/ bezorgen binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] - onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed - bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.

Zoektags: vogel, rood, rode, vleugel, vleugels, zwart, zwarte, charlotte, lotte, molenkamp


Charlotte Molenkamp* - (1955) Charlotte Molenkamp wordt als 3e kind geboren te Tilburg in een kunstenaarsgezin van 4 kinderen. Net als haar ouders besluit Charlotte Molenkamp een opleiding in de kunst te gaan volgen. Ze volgt de opleiding op de Academie St. Joost te Breda en daarna de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg.

In de jaren daarna wordt ze steeds bekender, haar stukken worden gepresenteerd op de pAn-Amsterdam, TEFAF, e.d. en aangekocht in gerenommeerde collecties over de hele wereld. Voorts zijn er inmiddels 2 boeken over haar uitgegeven. Molenkamp begon aanvankelijk te schilderen in lyrisch expressionistische stijl. Later ging ze over naar een lossere schildertrant met een vrije verhouding tot de visuele werkelijkheid. Door haar gebruik van vorm, kleur en compositie creëert Molenkamp haar eigen werkelijkheid.

Het kleurrijke werk balanceert op de rand van figuratie en abstractie. Natuur, dier- en mensfiguren zijn nog wel te herkennen, maar door de expressieve, dynamische stijl komt het pure schilderen steeds meer op de voorgrond. Met haar schilderijen wil de kunstenares vooral haar innerlijke observaties tot uitdrukking te brengen.

Extra informatie

Afmetingen 120 × 4 × 130 cm
error: COPYRIGHT © UMECOM GEBRUIK VERBODEN!