+31 (15) 80.80.147 info@umecom.nl

Acryl op Doek / Cowgirl in Barnyard (Ron English)

10.590,00


Beschrijving

“Cowgirl in Barnyard” van Ron English*, Acryl op Doek. Zeer gedetailleerd, kleurrijk realistisch, met gelijktijdig een ‘softtone gevoel’. Signatuur rechts-onder. Afm. incl. Lijst (B x D x H) ca. 102 x 3 x 72 cm. Uniek stuk, zo goed als nieuw. Aanschaf- e/o taxatiewaarde €15.000. Getoond is de Vraagprijs, bieden vanaf €8.000.

Locatie: Delft. Verzenden/ bezorgen binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] – onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed – bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.


Ron English* – Geboren 1959, kunstschilder gespecialiseerd in oliën. Hij behaalde zijn Bachelor of Fine Arts aan de Universiteit van Noord-Texas in Denton, Texas. Na het behalen van zijn MFA, verhuisde hij naar New York en ging in de leer bij diverse kunstenaars en begon zijn eigen werk te verkopen. Zijn stijl wordt gekenmerkt door extreme fotorealisme, gebruik van secundaire kleuren en toe-eigening van pop beelden. Hij heeft vaak werken met afbeeldingen van het Laatste Avondmaal, Starry Night en Picasso’s Guernica. English heeft werken in o.m. musea, films, boeken en televisie. Hij bedacht de term POPaganda om een ​​mengelmoes van hoge en lage culturele hoekstenen te beschrijven: van superhelden-mythologie tot iconen van de kunstgeschiedenis, bevolkt met zijn originele personages, waaronder MC Supersized, de zwaarlijvige fastfood-mascotte uit de film Super Size Me en Abraham Obama, de fusie van de 16e en 44e president van Amerika. Andere personages in Engels schilderijen, reclameborden en sculpturen zijn onder meer konijnen met drie ogen, cowgirls en grijnzende schedels .. visueel, met humoristische ondertonen.

Zoektags: ron, english, cartoon, koeien, cow, girl, boerderij, barn, traktor

 

error: COPYRIGHT © UMECOM GEBRUIK VERBODEN!