Bemiddeling Verkoop Auto / Boot

Beter dan Inruilen: de korting op uw nieuwe vaar- of voertuig voor u i.p.v. voor verkoper!
  • De marge die de dealer/ verkoper berekent in uw inruilwaarde (handling, winst) kunt u zelf verdienen:
  • Als u niet inruilt maar verkoop uitbesteedt aan Umecom, levert uw vaar- of voertuig ca. 10% meer op.
  • Als marge (%) van de dealer op uw boot of auto gelijk/ hoger is, dan onze courtage (%): uitbesteden:
  • Uitbesteden is dan/ dus zinvol, als uw voer- of vaartuig resp. min. 5 of 10 duizend euro zal opbrengen.
  • No-cure, no-pay. Wordt ondergrens niet gehaald, dan vervalt de opdracht (kosten risico Umecom).
  • Als u niet zonder auto (of boot) kunt, moet u de mogelijkheid hebben (kortstondig) 2 te bezitten.

Stel, u overweegt een andere auto. Als deze bij een autobedrijf of merkdealer wordt aangeschaft, is inruilen wel zo efficient. Of niet? Wel uiteraard, als het voor u noodzakelijk is om snel van de inruilauto af te zijn. Maar dat is dan ook het enige voordeel! En, dan lijkt de inruilwaarde ook nog eens behoorlijk gunstig. Maar, is dat ook zo?

Vaak wordt over het hoofd gezien, dat de gepresenteerde inruilwaarde feitelijk bestaat uit een korting op de nieuwe auto en de inkoopprijs die voor uw auto wordt betaald. En die zal niet heel hoog zijn: kosten moeten gedekt om uw auto netjes te maken, te adverteren en te verkopen. En er moet nog iets op de inruilauto worden verdiend.

Dit in ogenschouw genomen, is zelf verkopen altijd interessanter en levert u meer op (mits uiteraard korting op de nieuwe auto wordt bedongen). En hier geldt dan weer; heeft u daar zelf geen zin in of ruimte/ tijd voor, dan is Umecom ‘next best thing’ voor uw verkoop. Zelfs minus onze courtage. Uw vaar-/ voertuig levert ca. 10% meer op!

(Klik voor) een rekenvoorbeeld:

Rekenvoorbeeld:

Stel, u heeft een nieuwe auto op het oog met een prijs van €35.000. De dealer doet u een voorstel, waarbij u inruilt en €22.000 moet bijbetalen. Ogenschijnlijk, krijgt u €13.000 terug voor uw auto. Koopt u de nieuw auto echter zonder inruil, dan vraagt u om korting en kunt u de nieuwe auto waarschijnlijk afnemen voor €32.500.

M.a.w. de dealer deed u een voorstel, waarbij de inruilauto u slechts €10.500 oplevert. En, dat is de prijs waarvoor hij uw auto nog moet ‘processen’ en er wat op moet verdienen; uw inruilauto zal geadverteerd/ verkocht worden voor €12.500-13.500, waarmee u de korting op uw nieuwe auto dus grotendeels weggeeft aan de dealer!

Stel, u besteedt verkoop uit aan Umecom. We spreken een ondergrens af van €12.000, maar verkopen uw auto voor €12.500. In de opbrengst-staffel van 10.000-25.000 euro, rekenen wij 5% courtage. Uw auto levert u (bruto) €11.875 op, dat is netto (verrekening kosten) ca. €11.725. Uw auto levert €1.225 meer op (= ca. 10%)!

Rekenvoorbeeld inklappen


Meer informatie of meteen de eerste, vrijblijvende stap?
Neem (algemeen) contact op of maak uw interesse nu kenbaar:

INTERESSE

www.voertuig-makelaar.nl
www.vaartuig-makelaar.nl