(015) 80.80.147 info@umecom.nl

2-delige Buste boeren Vrouw / Marmer (2e helft 19e eeuw)

1.290,00


Beschrijving

Een grote buste van een jonge, boeren vrouw, mogelijk de personificatie van de Oogst, op een zwarte marmeren zuil. Het haar is gedeeltelijk bedekt met een doek en in de sokkel bevinden zich korenaren, als verwijzing naar de oogst. Het klassieke gezicht is zeer gedetailleerd en bedreven uitgewerkt.

Het beeld is vervaardigd in de 2e helft van de 19e eeuw, uit 2 delen marmer: nek en hoofd in glad, verfijnd afgewerkt marmer, het borststuk van ruw, onafgewerkt marmer. De beeldhouwer heeft gekozen om het onderste deel niet af te werken (vanwege het fraaie contrast of is hier niet toe in staat geweest).

Het beeld is in goede staat; aan de achterzijde van het onderstuk wat kleine randbeschadigingen (zie foto’s). De zwart marmeren zuil is er later bijgezocht. In huidige staat, eerder gewaardeerd op €3.500. Afm. buste (B x D x H) ca. 40 x 23 x 63 cm, Zuil (Diameter x H) ca. 35 x 80 cm. Bieden vanaf €1.100.

Umecom B.V. is gevraagd om diverse stukken uit de privé-kunstcollectie van deze opdrachtgever te verkopen. Als u liefhebber bent van unieke, zeldzame en vaak kostbare Klokken, Beelden/ Sculpturen of Schilderijen, houd onze catalogus dan in de gaten of informeer uiteraard vrijblijvend naar deze collectie.

Verzending mogelijk: kosten koper, nader te bepalen.

error: COPYRIGHT © UMECOM GEBRUIK VERBODEN!