(015) 80.80.147 info@umecom.nl

Bronzen Beeld / Summertime (Marianne Houtkamp) op Zuil

7.900,00


Beschrijving

Bronzen Beeld ‘Summertime’ van Marianne Houtkamp / Luchtig geklede Dame, zittend in Lange Rok. Gratis erbij: Zwart, marmeren Zuil (deksel gebroken). We hebben meer stukken van Houtkamp, maar ook van andere bekende Kunstenaars. Afm. (B x D x H) ca. 44 x 48 x 150 cm. Aanschaf- e/o taxatiewaarde: €12.500. Prijs is vraagprijs, bieden vanaf €6.000.

Umecom B.V. is gevraagd om diverse stukken uit de privé-kunstcollectie van deze opdrachtgever te verkopen. Als u liefhebber bent van unieke, zeldzame en vaak kostbare Klokken, Beelden/ Sculpturen of Schilderijen, houd onze catalogus dan in de gaten of informeer uiteraard vrijblijvend naar deze collectie. Wij zijn u graag van dienst.


Marianne Houtkamp (Amsterdam, 16 augustus 1948) – Nederlands beeldhouwster. Van 1965 tot 1982 begon Houtkamp in 1988 met het vervaardigen van bronzen beelden. Vanaf het begin werkt zij met de “verloren was”-techniek. Al snel bleek haar voorkeur om vrouwen van nomadische volkeren uit te beelden, zoals de Masai en Samburu uit Kenia, de Wodaabe uit Niger, de Himbauit Namibië, de Toeareg uit de woestijnen van Noord Afrika en de Chamula uit Mexico.

In de loop der jaren werd zij bekender en voerde ze opdrachten uit voor nationale en internationale instellingen en organisaties. Met haar werk ondersteunt zij de Stichting Watoto Samburu (Kinderen van de Samburu) die zij met haar man oprichtte. O.a. bekend van de Klepperman van Elleven: een beeldengroep van 8 dansers, naar voorbeeld van de Larense folkloristische dansgroep “De Klepperman van Elleven”, vóór de Rabobank, Burgemeester van Nispenstraat, Laren.

error: COPYRIGHT © UMECOM GEBRUIK VERBODEN!