+31 (15) 80.80.147 info@umecom.nl

Meisje / Wapperende Handdoek – Brons (Evert den Hartog)

3.990,00


Beschrijving

Meisje met Wapperende Handdoek, bronzen beeld op betonnen Plaat. Volslanke dame met Handdoek boven het Hoofd, in de Wind. Gesigneerd, Evert den Hartog*. In goede conditie. Afm. beeld (B x D x H) ca. 27 x 48 x 84 cm. Plaat ca. 20 x 20 x 5 cm. Taxatiewaarde (rapport aanwezig) €10.000. Vraagprijs, bieden vanaf €3.000.

Locatie: Delft. Verzending binnen Nederland kan vaak heel voordelig! Elders in de wereld is ook mogelijk, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Kunst-Makelaar [.NL] – onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed – bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.


*Evert den Hartog (1949) – Een beeldhouwer die zijn opleiding kreeg aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten. In de jaren 1971-1976 kreeg hij daar les van o.a. Arie Teeuwisse en Bram Roth. De eerste jaren na zijn opleiding maakte hij voornamelijk keramische beelden tot hij met een collega besloot zelf beelden in brons te gaan gieten. Mede door de werkzaamheden in een bronsgieterij leerde hij het vak in al zijn facetten kennen. De beelden worden nu in België bij bronsgieterij Art Casting gegoten.

Zijn vaste onderwerpen zijn steeds dieren in vele variaties. Vogels en stieren zien we in zijn werk vaak opduiken. Bij de vogels lijkt het brons geen gewicht te hebben, en balanceren deze beelden op één poot of zweven ze, slechts met de vleugelpunten aan elkaar verbonden, vrij in de lucht. Steeds wordt gezocht naar een “beeld” dat een moment van spanning even stilzet, om de toeschouwer dit bewuste moment te laten zien. Humor is een element dat hij graag toevoegt, het geeft de beelden iets luchtigs en vanzelfsprekends.

Hij voerde veel opdrachten uit die o.a. geplaatst zijn in Kobe/ Japan, Dallas/ U.S.A., Jakarta en Antwerpen. In Nederland staan zijn beelden o.a. in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Voorschoten, Venlo en vele andere plaatsen in Nederland. De beelden zijn geëxposeerd in vele galeries van Amsterdam tot Singapore.

Zoektags: meid, dame, vrouw, volslank, brons, patina, handdoek, wapperend, evert, hartog

error: COPYRIGHT © UMECOM GEBRUIK VERBODEN!