(015) 80.80.147 info@umecom.nl

Vaas Turquoise Roze / Tekening Gezicht Vrouw (Astrid Engels)

295,00


Beschrijving

Vaas, ontworpen en geschilderd door kunstenares Astrid Engels (onderstaand) in 1999, bekend van haar kleurrijke Stijl. Het betreft een Vaas in overwegend Turquoise/ Roze, met tekening van een Vrouwen-Gezicht. We hebben meer van Astrid Engels. Afm. (D x H) ca. 16 x 35 cm. Taxatie: €1.000. Prijs is vraagprijs, bieden vanaf €225.

Umecom B.V. is gevraagd om diverse stukken uit de privé-kunstcollectie van deze opdrachtgever te verkopen. Als u liefhebber bent van unieke, zeldzame en vaak kostbare Klokken, Beelden/ Sculpturen of Schilderijen, houd onze catalogus dan in de gaten of informeer uiteraard vrijblijvend naar deze collectie. Wij zijn u graag van dienst.


Astrid Engels – Geboren 1941 te Coevorden. Nederlandse beeldende kunstenares. Engels studeerde na haar middelbare-school-opleiding Italiaans in Utrecht. Als beeldend kunstenaar is zij autodidact. Haar inspiratie komt uit de aantrekkingskracht van heilige en gewijde plaatsen.

In 1965 werkte Engels mee aan televisieprogramma’s over het Oude Egypte en in het bijzonder farao Toetanchamon, maar daarnaast presenteerde ze ook het muziekprogramma Fanclub. 1984-1999 exposeerde zij in binnen- en buitenland. Zij won in 1992 de Movado Museum Prijs.

Vanaf 2000 toont ze haar nieuwste werk uitsluitend via haar website en heeft Engels haar eigen studio in Huizen. Voor de Europese-Parlement-verkiezingen van 2014 was Engels verkiesbaar namens 50Plus. In 2009 werd Engels onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

error: COPYRIGHT © UMECOM GEBRUIK VERBODEN!